Coaching docenten

 

Coaching docenten

Kom je maar niet verder met die ene klas? Loop je elke keer tegen dezelfde ordeproblemen aan? Of merk je dat je vastloopt in je contact met de studenten?

Soms kan het bespreken van een individueel vraagstuk beter één op één. In een korte sessie kunnen we je verder helpen met datgene waar jij op vastloopt. Via een video-call, telefoontje of op locatie. Samen komen we er uit.

Lesbezoek

Merk je dat jouw lessen niet meer activeren? Komen je studenten niet vooruit of blijven ze zelfs achterover hangen?

Een les vertelt soms meer dan duizend woorden. Door middel van een lesbezoek krijg je specifieke feedback op een thema wat speelt in jouw lespraktijk. Vooraf bespreken we het onderwerp en jouw coachvraag. Direct na de les kijken we samen terug en benoemen we de kracht en ontwikkelpunten voor jouw lessen.

Intervisie

Samen leer je meer dan alleen. Als jij en een paar (vak) collega’s graag een gezamenlijk thema aan de kaak willen stellen kunnen we dit met een kleine groep plannen.

Wij begeleiden jullie graag om jullie sterke punten naar boven te krijgen en in te zetten op datgene wat jullie willen ontwikkelen. We brengen het duidelijk in kaart en focussen vooral op de les van morgen. 

  Referenties

  Leon Testers

  Docent Heer Bokel College VSO school, Yulius Groep Rotterdam

  Referentie Impactyou-academy
  Meer weten?

  Na de coronatijd zijn we op de school waar ik werk gestart met het hybride lesgeven. Daarin zijn we gecoacht door Rachel en Mendo van ImpactYou Academy.

  In het hele traject zat een (online) lesbezoek van Mendo en deze les ging naar mijn gevoel helemaal mis. Leerlingen gingen digitaal met mijn scherm aan de haal en van lesgeven kwam uiteindelijk weinig. In de evaluatie later op de dag wist Mendo toch best wel wat dingen te noemen die goed gingen en waarmee ik verder kon. Hij noemde natuurlijk ook dingen die beter konden en hoe ik dit aan kon pakken.

  Sindsdien word ik gecoacht door Mendo en we hebben eens in de twee à drie weken een gesprek hebben waarin ik een casus in kan brengen die we bespreken en waarbij we samen gaan onderzoeken wat bij mij zou kunnen werken. Hierbij ligt de nadruk vooral op de goede relatie die ik met mijn leerlingen heb en hoe krachtig het is om deze in te zetten in de lessen.

  Dit heeft tot verrassende resultaten geleid: zo heb ik samen met de leerlingen een lijst opgesteld met scheldwoorden die absoluut niet gezegd mogen worden in de les. Naast hilariteit leverde dit vooral op dat moment goede gesprekken op en bovenal een duidelijke regel voor in de lessen, die we samen hebben opgesteld. Tegenwoordig ruim ik tijd in om met iedere leerling een gesprek te kunnen hebben over hoe het gaat en wat er beter kan. De ’tips en tops’, zoals Mendo het noemt. Dit geeft mij meer houvast bij leerlingen, waarbij het niet zo lekker loopt.

  ‘Conclusie: de coaching van Mendo heeft geleid tot meer houvast en lesplezier sinds het begin van het schooljaar.’

  Docent

  ROC Midden Nederland

  Mendo van Rooy, coach ImpactYou Academy
  Meer weten?

  “ImpactYou Academy levert sterk werk! De trainer is uiterst deskundig in haar vakgebied en beschikt over een uitgebreid repertoire aan tips, tricks en tools op het gebied van (online) activerende didactiek. Met enthousiasme brengt zij dit naar voren in haar coaching en advies en geeft daarbij waardevolle feedback voor optimalisatie van activerende (online) lessen.”

  Coach ImpactYou Academy:
  Mendo van Rooy

  Didactisch coach, docent, trainer.

  Mendo van Rooy, coach ImpactYou Academy

  Mendo’s benadering is relativerend, inspirerend maar bovenal praktisch toepasbaar. Hij haalt het beste uit jou zodat je in balans weer kunt genieten van jouw beste onderwijsleven!

  Bovenstaande rollen zijn de ‘second names’ van Mendo; de afgelopen 20 jaar heeft hij mogen genieten van de groei die leerlingen en collega’s hebben laten zien door zijn verfrissende, inspirerende en onconventionele aanpak maar altijd met behoud van de ‘eigen aardigheid’ van de persoon.

  Mendo gaat altijd even terug….. Als docent pas je in het rijtje van de meest waardevolle beroepen die hét verschil in het leven van een persoon kan maken. Afwisseling gegarandeerd, veel vrijheid en flexibiliteit, vakantiedagen en meer, continue ontwikkeling, interessante collega’s…..maar toch. Je zit klem, je dreigt te verdrinken, je moet continu ‘aan’ staan, teveel energielekken etc.

  Mendo is in staat om je uit deze vicieuze cirkel te halen door een op maat gemaakt coachingstraject aan te bieden. Coaching zonder bla bla maar met jouw vingerafdruk. Met zijn creativiteit, onderwijservaring en energie is hij in staat de negatieve bubbel te doorbreken.

  Jouw talenten worden (her)ontdekt en op een andere manier benaderd, wat resulteert in verfrissende eye openers, rust en nieuwe energie waardoor je op een positieve manier in beweging komt!

  Tarieven

  Coaching €119,- voor individuele sessies van een uur

  Lesbezoek en coaching €197,-

  * Telefonisch, Videocall of op locatie. (prijzen exlcusief BTW en reiskosten)

  Training ImpactYou Academy

  Meer weten?

  Impactyou Academy
  Meer weten?
  Wil je meer weten? Of heb je vragen die je direct aan ons wil stellen? Neem gerust contact op om te weten wat we kunnen doen voor jouw team. In overleg is er veel mogelijk!

  Telefoonnummer: 085 – 06 06 674