Onze aanpak.

Ontdek welke impact wij echt maken.

"

Bekijk ons vernieuwde aanbod en prijzen in onze brochure 2023-2024.

Impact maken in het onderwijs: hoe doe je dat nu?

Betrokken studenten in je les. Enthousiaste collega’s die precies doen waar ze goed in zijn. Leerdoelen die daadwerkelijk behaald worden. Dát is floreren in het onderwijs.

“En dat werkt als een olievlek”, zegt Petra van Dam, directrice van Heer Bokel College in Rotterdam. “Het gaat van klein naar steeds groter. De trainingen, coaching en workshops van ImpactYou Academy werken zelfs zó goed, dat docenten naar me toekomen: We zijn zo blij met de ondersteuning van ImpactYou Academy, mogen we met ze doorgaan? Dat heb ik nog niet eerder meegemaakt.”

ImpactYou Academy maakt met activerende, integrale trainingen en coaching
een succes van de praktijk op school.

ImpactYou Academy
ImpactYou Academy docententraining

Waar bestaat dat succes uit?

Wat de één een succes noemt, is voor jou misschien normaal. Andersom geldt hetzelfde. Waar jij mee worstelt, is voor de ander een no brainer. Precies dáárom ontwikkelt ImpactYou elk traject echt voor jouw wensen en doelen. Voor jouw team, een bepaald vak, een specifieke vaardigheid. Op het gebied van LOB bijvoorbeeld, maar ook voor talentontwikkeling en het coachen van studenten.

Lees verder

Doorlopende samenwerking
Dat blijkt wel uit de schoolpraktijk van Petra. Haar school start in 2020 met de training Activerend hybride en online lesgeven van ImpactYou Academy. Inmiddels is er een doorlopende samenwerking. “De klik tussen Rachel, het team en mij was meteen goed. Ze zijn ook zó breed inzetbaar en snappen wat we willen.”

Vooral het meedenken wordt gewaardeerd. Zo ontstaan er de afgelopen jaren intervisiegroepen met coaching, een studiedag over de ‘Vijf rollen van de leraar’ en gaat het team ook aan de slag met LOB. De grote diversiteit aan coaching en verschillende trainingen kenmerkt ImpactYou Academy. Het maakt samenwerken op de lange termijn ook gemakkelijk.

“Ze kennen onze mensen nu. Dat is het mooie aan een langere samenwerking.” Daarmee doelt Petra ook op het initiatief en maatwerk van ImpactYou. “Rachel en Mendo maken elk traject persoonlijk. Ze bewegen mee met onze docenten. Met hun praktische instelling kunnen onze mensen meteen aan de slag.”

Talent op maat
Op het Techniek College Rotterdam (TCR) is dat niet anders. Ook deze school kiest voor een combinatie van training, procesbegeleiding en implementatie in de praktijk. Een traject op maat dus, waarin alles om het Talentenpaspoort draait. “Zo leren onze studenten zichzelf steeds beter kennen en presenteren, en ook het talent van de docent krijgt een plek in de spotlight.”, zegt Lisette Ketting van TCR.

ImpactYouAcademy traint zeven teams in talentdidactiek en coachen op talent. “Verder gebruiken sommige teams Personal Impact van Motile.”, vult Angela Colic (TCR) aan. Deze methode ondersteunt met prikkelende opdrachten over kwaliteiten, reflectie en studiekeuzes.

“Ze kennen het team en de mensen nu.
Dat is het mooie aan een langere samenwerking”

– Petra van Dam, directrice Heer Bokel College in Rotterdam (Yulius Groep)

Trainingen, coaching en intervisie

“Het belangrijkste verschil met een eenmalige masterclass, is dat het letterlijk meer oplevert.”, zegt Petra. En dat is iets wat ImpactYou Academy kenmerkt: elk traject helpt je echt verder. Activerende trainingen en coaching die op elk gebied het verschil maken.

Lees verder

Lyrisch over de nieuwe mogelijkheden
En heus niet elke docent staat te springen als ImpactYou Academy de school binnenkomt. Soms begrijpelijk, want niets zo vervelend als iets ‘moeten van bovenaf’. “Vaak is dat angst.”, zegt Petra. “Het is wel heel gaaf om te zien hoe ImpactYou Academy daarmee omgaat. Een van onze 60+’ers zag digitaal lesgeven niet zitten, maar is nu helemaal om. Hij is lyrisch over de nieuwe mogelijkheden.”

Bij Con Amore (medische en psychosociale opleidingen) is dat niet anders. Sylvester Jansen, directeur, bewondert de energie en liefde die ImpactYou Academy hierin steekt. “Ze voeren meerdere gesprekken met docenten die weerstand voelen. Zij krijgen de ruimte om hun lesaanpak uit te leggen, bijvoorbeeld voorafgaand aan een lesbezoek.” Deze bottom up-aanpak vormt de basis van de didactische blauwdruk voor hun online lessen. “Vervolgens blijkt de betrokkenheid van docenten bij de lesbezoeken en het aanscherpen van toetsvormen ook groot.”

ImpactYou Academy

Con Amore & ImpactYou Academy: de stappen op een rijtje

Praatplaat ImpactYou Academy
 1. Workshops met docenten om de didactische blauwdruk voor online lessen vorm te geven.
 2. Docenten de fijne kneepjes leren van activerend hybride en online lesgeven.
 3. Lesbezoeken door Mendo en Rachel van ImpactYou Academy, zowel op locatie als online.
 4. Feedback voor de docenten naar aanleiding van de lesbezoeken.
 5. Reversed engineering: in workshops de blauwdruk vertalen naar de praktijk. Hoe til je je lessen naar het volgende niveau?
 6. Inventariseren wat de knelpunten zijn ten aanzien van de toetsvormen.
 7. Inventariseren welke toetsvormen Con Amore wil inzetten en wat daarvoor aangescherpt moet worden.
 8. ImpactYou Academy ontwikkelt een plan en werkt dat uit tot een handleiding.
 9. Tijd om de toetsen intern in te richten!

Feedback van ImpactYou Academy

Sylvester is onder de indruk van de manier van feedback geven door de experts van ImpactYou Academy. “Sommige docenten zagen op tegen lesbezoeken. De ‘fluwelenhandschoenachtige’ aanpak van Rachel, Mendo en collega Kim veranderde dat.” ImpactYou Academy is er ook niet om je te beoordelen, maar om feedback te geven.

Lees verder

Daar kan elke docent alleen maar beter van worden. Daarom krijgt het in elke training (lesgeven, talentontwikkeling, coachend begeleiding, LOB) en coaching een grote rol. “Alle docenten waarderen de fijne feedback”, zegt de directeur van Con Amore.

Ook Petra is enthousiast: “Een docent merkte bij ons zelfs op dat we eigenlijk weinig deden met feedback geven. Dit was wél een onderdeel van de coaching van ImpactYou Academy. Nu hebben docenten op eigen initiatief een intervisiegroep opgericht. Ze maken feedback structureel onderdeel van onze lespraktijk.”

Waar ligt jouw groei?

Coaching docenten

Docentcoaching, lesbezoeken of intervisies? Het specialistische team van ImpactYou Academy helpt jouw docenten bij individuele behoeften of in groepsverband.

Klik hier voor meer info!

 

Trainingen

Ontdek waar ImpactYou Academy het verschil maakt voor jou, bij trainingen in lesgeven, talentontwikkeling, coachend begeleiden of LOB!

Klik hier voor meer info!

 

De impact op het Heer Bokel College

Al twee jaar werken ImpactYou Academy en het Heer Bokel College nu samen. “Tussentijds bespreken we de voortgang en komen nieuwe behoeften aan het licht”, zegt Petra. “Wij hadden bijvoorbeeld een LOB-methode die niet werkte. Daar sprong Rachel meteen op in.” Het aanpassen, meedenken en personaliseren is typisch ImpactYou Academy.

“Echt verstand van zaken, theoretisch onderlegd én recht uit het onderwijs.”

Lees verder

Petra: “Ze zijn niet deskundig op één vlak, maar heel breed inzetbaar. Echt verstand van zaken, theoretisch onderlegd én recht uit het onderwijs.” Zo kan ImpactYou Academy meebewegen met een team, een school en hun wensen. Ook stelt het onze experts in de gelegenheid om initiatief te nemen. “Dat is denk ik het allerfijnste aan ImpactYou Academy: ze stellen ontwikkelingen voor waar wij zelf nog niet op zijn gekomen.”

ImpactYou Academy docententraining

De experts van ImpactYou Academy:

Marc Meerman ImpactYou Academy
Janet van Mil, ImpactYou Academy
Coach Mendo
Sabrina Miedema, Impactyou Academy
Sjoerd ImpactYou Academy
Rachel Sierksma ImpactYou Academy

Werken met ImpactYou Academy

Wat werken met ImpactYou Academy nog meer bijzonder maakt?

 • Een combinatie van training, coaching, gastlessen, workshops, lesbezoeken en feedback. Ook op basis van verschillende methodes en het Talentenpaspoort.
 • Een specialistisch team van trainers en coaches met ieder hun eigen expertise.
 • Een doorlopend traject met resultaten op de lange termijn.
 • Meedenken vanuit de schoolvisie en aansluiten bij interne behoeften.
 • Snel schakelen en direct contact met je eigen trainers en coaches.
 • Voorstellen doen voor en implementeren van actuele (online) onderwijsontwikkelingen.

“ImpactYou Academy heeft alle zaken op orde. Ze zijn professioneel, werken met meerdere hogescholen, ook in het reguliere onderwijs. Ze voldoen echt aan de hogere kwaliteitseisen”, zegt Sylvester van Con Amore.

Referenties

“Verhelderende, duidelijke en goed onderbouwde trainingen die mijn blik als docent hebben verruimd. Fijne trainster. Didactisch sterk en mooi inlevingsvermogen. Ga zo door!”

Brian Strang

Docent, Techniek College Rotterdam

“Onze training was praktisch, helder, duidelijk. Het gaf goede handvaten en werd fijn begeleid”

Esther Brouwers

docent Aardrijkskunde, Rembrandt College

“Een van de docenten die gecoacht wordt, had het niet meer naar zijn zin als docent. Hij wilde zelfs stoppen! Door de coaching van ImpactYou Academy ziet hij het weer helemaal zitten.”

Petra van Dam

Directeur, Heer Bokel College